“Deeside Industrial Park voorbestemd om een ​​rolmodel te zijn van een moderne economische zone van wereldklasse”

Juli 7, 2021

CEO Comtek Network Systems UK Ltd en voorzitter, DBF

Het plan om Deeside Industrial Park op de kaart te zetten als een modern bedrijvenpark van de 21e eeuw ziet er nu realistischer uit dan ooit.

De regering van Wales en de Flintshire County Council hebben onvermoeibaar samengewerkt met het bedrijfsleven om voort te bouwen op de enorme successen van het industriepark.

Deeside Industrial Park was al gerangschikt als een van de meest succesvolle productie- en werkgelegenheidskrachtcentrales in het VK, dankzij Lord Barry Jones, die vocht om het te vestigen.

Het park heeft een van de mooiste fietsroutenetwerken die Chester, Wirral, Connah's Quay en Shotton verbinden met alle vier zones van het park.

Het netwerk van fietsroutes is een belangrijke recreatieplaats geworden voor fietsers uit alle omliggende gemeenten.

Ondanks alle successen en prestaties van het park, zijn er enkele ernstige gebreken aan het oorspronkelijke ontwerp.

Het park is nauwelijks bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor jongeren die geen auto kunnen betalen of geen rijbewijs hebben praktisch geen toegang tot werk hebben.

Daarnaast zijn er grote parkeerproblemen en verkeersopstoppingen.

De DBF heeft voortdurend campagne gevoerd voor een treinstation in het park, dat dit geweldige werkgelegenheidsknooppunt verbindt met Liverpool, Wrexham en de kleine plattelandsdorpen op de route.

Het goede nieuws is dat onze campagne zijn vruchten afwerpt. De regering van Wales heeft toegezegd een gloednieuw treinstation te bouwen met de naam 'Deeside Parkway Station'.

Dit moderne station krijgt een park-and-ride-voorziening, fietspoort en shuttlediensten voor alle bedrijven. De Deeside Enterprise-zone wordt rechtstreeks verbonden met Wrexham, Wirral Water Enterprise Zone en Liverpool.

Er is ook een plan om het treinstation in Pen-y-Ffordd te moderniseren. Dit station krijgt een veel grotere parkeerplaats, zodat het als park-and-ride-station kan worden gebruikt.

Het zal ook veilige plaatsen hebben voor fietsers om hun fietsen in het station achter te laten en naar Deeside Industrial Park te reizen of naar Liverpool te gaan voor vrije tijd en werk.

Goed nieuws voor degenen die zijn uitgesloten van vrije tijd en werk vanwege een gebrek aan beschikbaarheid van het openbaar vervoer.

Er zullen elk uur vier treinen rijden, die mensen aanmoedigen om hun auto thuis te laten en toegang te krijgen tot een betaalbaar en betrouwbaar vervoersnetwerk.

Het verdere opwindende nieuws is dat de Flintshire County Council buitengewoon sluw is geweest en geen tijd heeft verspild door zich bij de Britse regeringen aan te melden. 'Fonds opwaarderen'.

Dit is een LUF-subsidie ​​van £ 30 miljoen om alle bovengenoemde projecten en ontwikkelingen te versnellen.

De aanvraag werd ondersteund door de DBF en op vrijdag 18 juni ingediend bij de Britse regering.

Het bedrijfsleven heeft in samenwerking met de Flintshire Council en de regering van Wales al enorme successen geboekt, zoals de ontwikkeling van Northern Gateway, de Enterprise Zone-status voor Deeside, het grootste zonnepark van het land en de grootste afvalenergiecentrale van het VK.

Nu is er een plan om een ​​van de meest geavanceerde waterstofenergiehubs van het VK in Deeside te bouwen en 1,500 huizen op loopafstand van de werkgelegenheid.

Dit is een uitstekend succesverhaal en we moeten erover juichen en trots zijn op onze prestaties.