"'De oude manieren van werken zijn dood': kan Wales overgaan op een vierdaagse werkweek?"

16 november 2021

CEO, Comtek Network Systems en voorzitter, DBF

Klimaatnoodsituatie is het grootste en meest uitdagende grote probleem waarmee de mensheid momenteel wordt geconfronteerd.

Het is een tikkende tijdbom en we weten allemaal dat als we niets doen, het zal exploderen en miljoenen mensen en onschuldige dieren in het wild zal vernietigen.

De mensheid heeft dit monster gecreëerd en moet een oplossing vinden om de bom onschadelijk te maken voordat het te laat is.

We moeten allemaal een nieuwe manier van leven aannemen en het milieu en de planeet aarde respecteren; misbruik is geen optie meer.

Respect voor de planeet waarop we leven mag niet leiden tot een verlaging van onze levensstandaard. Als we menselijke creativiteit toepassen, kunnen we massa's technologieën ontwikkelen die het proces van het bereiken van Net Zero en het omkeren van de stijging van de temperatuur op aarde zouden versnellen.

De druk ligt nu op alle geïndustrialiseerde landen om met effectieve, op technologie gebaseerde, innovatieve oplossingen te komen. Grote universiteiten over de hele wereld zijn al samenwerkingen aangegaan met relevante industrieën met aanzienlijke steun van hun regeringen.

Gelukkig heeft het VK enkele van de beste universiteiten ter wereld. Dit plaatst het VK in een sterkere positie dan de andere landen.

Dit is het moment voor onze universiteiten om de financiële steun te krijgen die ze zo hard nodig hebben om Britse technologiebedrijven te helpen in plaats van overzeese bedrijven zoals China en Noord-Amerika.

Als we onze innovatieve technologiebedrijven van eigen bodem, onze eersteklas universiteiten en overheidssteun combineren, wordt het VK onverslaanbaar.

We zullen beschikken over de innovatie, ontwikkeling en productie van technologieën die de wereld zullen helpen haar Net Zero-ambitie te verwezenlijken en tegelijkertijd de broodnodige hooggeschoolde, goedbetaalde banen te creëren.

Noord-Wales is vanwege zijn ligging goed gepositioneerd als een ideale regio om het energieknooppunt te worden voor innovatie en de ontwikkeling van milieutechnologieën.

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld zoals de kusten van Noord-Wales die verbazingwekkend geschikte locaties zijn voor de ontwikkeling van getijdenenergie-infrastructuur.

Terwijl we de infrastructuur aan het ontwikkelen zijn, zouden onze lokale universiteiten hun middelen gemakkelijk kunnen verleggen van de ondersteuning van sommige buitenlandse bedrijven naar onze eigen regionale industrieën.

De bouw van getijdenstroom- of lagunetechnologieën zal een tot nu toe onvoorstelbaar platform creëren voor Noord-Wales om zijn turbine- en engineeringsectoren verder te verbeteren en te ontwikkelen, en zo hoogwaardige werkgelegenheid binnen onze gemeenschappen te bieden.

Tidal Lagoon-technologie zal een effectieve en robuuste waterkering creëren en onze kustgemeenschappen beschermen tegen de gevaren van overstromingen.

De energie die wordt geproduceerd uit getijdenenergie is voorspelbaar en zal leiden tot zelfvoorzienende, koolstofvrije energie die de afhankelijkheid van het VK van buitenlandse energie-import en internationale chantage vermindert.

We zijn al van plan om waterstofhubs te hebben in Anglesey en Deeside. Om groene waterstofbatterijen te produceren, hebben we hernieuwbare energiebronnen nodig. Getijdenenergie zal zorgen voor de broodnodige levering van groene energie om waterstofbatterijen te produceren voor onze vrachtwagens, vliegtuigen, schepen en huizen.

We staan ​​nu voor een historische kans om te profiteren van ons lokale landschap, onze universiteiten en onze productie-expertise en beginnen aan een fascinerende, op technologie gebaseerde industriële revolutie op het gebied van hernieuwbare energie.

We zullen Noord-Wales niet alleen op de wereldkaart zetten als krachtpatser voor hernieuwbare energie, maar we zullen ook de planeet aarde helpen te overleven.